Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 16:58 - ГОРИЧКА ФИЛМ ФЕСТ – 13-20 СЕПТЕМВРИ – КИНО ОДЕОН – СОФИЯ
Автор: katiasungarska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове:
0



image


„Сметището“  Бразилия/Номиниран за награда “Оскар” за 2011, в категорията “Най-добър документален филм”


„Waste Land“ проследява пътуването на известния артист Вик Мюниз от Ню Йорк до неговата родина Бразилия. Разказът е за Жарджин Грамашо, най-голямото сметище на света, а героите са хората събиращи отпадъци за рециклиране. Те влизат в ролята на творци, като помагат в създаването на шедьоврите на Мюниз. Това е история за достойнство, отчаяние и една невероятна трансформация. “Изкуството спаси мен, ще спаси и тях”.


/кликни върху плакатите, за да видиш трейлърите/


 


image„Във вечността“  Дания


Aко искате да погледнете в бъдещето, гледайте този филм - About.com


Един от най-провокативните филми на годината - San Francisco Chronicle


Възможно ли е да бъде изградено хранилище за ядрени отпадъци и да бъде запазено за 100,000 години? Човешката цивилизация съществува само от половината на това време. “Онкало” вече се строи.


 


 


image„Народът срещу Шеврон“  САЩ


Един от най-добрите документални филми на годината - ViewLondon


Crude разказва за случая от тропическите гори на Еквадор, наречен от някои Амазонският Чернобил довел до екологична катастрофа, смърт на десетки и съдебна битка за 27 милиарда долара срещу нефтеният гигант Шеврон*


* Компания започва проучване за добив на шистов газ в България.


 


 


 


image„Къде изчезнаха пчелите?“  Великобритания


“Изчезването на пчелите” e аларма на която сме задължени да обърнем внимание! – Filmstar Magazine


Филмът изследва причините за масовото изчезване на пчелите, които играят незаменима роля в поддържането на нашата екосистема. А какво би се случило ако броя им не се повиши, взимайки под внимание, че те спомагат за опрашването на една трета от храната която консумираме?


 


 


image„Плитки води, дълбоки тайни“  САЩ


Academy Award Winner for Best Documentary Feature for 2010


В миналото Р. О’Бари е дресирал делфини за популярното американско шоу Флипър. Последните 35 години той прекарва в опити да спаси делфините от това да бъдат затваряни и експлоатирани. Действието в „The Cove“ се развива на японското рибарско пристанище Тайжи, където Бари се заема да разкрие тъмната тайна на лова за делфини в Япония.


 


 


image„На ръба“  САЩ/Великобритания


Ще промени начина по който гледате на морската храна - Sunday Times


Представете си света без риба, с празни океани- това е бъдещата 2048 година видяна в The End of the Line. Филмът е базиран на едноименната книгата от Чарлз Кловър и се фокусира върху изчезващата червена риба тон под натиска на засилената консумация на суши в западните страни. Решенията са прости и изпълними.


 


 


 


image„План:Яж“  САЩ


Трябва да бъде задължителен за гледане - THE HERALD


Каква е връзката между храната, която консумираме, болестите на човека, глобалното затопляне и мъртвите зони в океаните?

„Planeat“ е поглед към дългогодiшните проучвания на трима мъже за начина на хранене, който едновременно би бил полезен за здравето на хората, щадящ околната среда и добър за бъдещето на Земята.


 


 




image„Храна ООД“  
САЩ


Номиниран за Оскар в категорията най-добър документален филм за 2009 година.


Всичко това което е постигнато в модерното селско стопанство е да отглеждаме животните и растения по-бързо, да са по-дебели, по-големи и по-евтини”. „Food Inc“ тръгва по следите на храната, която купуваме в супермаркетите, за да разбере от къде идва тя. Производството на месо, зеленчуци и зърнени култури крие мръсни тайни. Големите мултинационални компании не искат вие да гледате този филм.


 


 


 


image„Природна стихия: един филм за Дейвид Сузуки“  Канада


Канадският учен Дейвид Сузуки представя “последната” си лекция, описана от него като всичко това, което иска да каже преди да умре. Темата, която той дискутира, са хората и връзката им с природния свят. Филмът преминава през важните места и събития в живота на Сузуки и успоредно резюмира забележителни моменти от сферата на науката, културата и политиката през последните 70 години.


 


 


 


от gorichka.bg



Filed under: ВРЪЗКИ Tagged: Arts, Bulgaria, Business and Economy, Дейвид Сузуки, делфини, документални филми, екология, океан, плакати, планетата, пчелите изчезват, Food, Movies, риба, сметище, снимки, шистов газ, ядрени хранилища, United States image image image image image image image image

Източник: http://magmediadotcom.wordpress.com/2011/09/08/%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%bc-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82-13-20-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b4/


Тагове:   филм,   Одеон,   София,   8211,   Септември,   кино,   13-20,   фест,   Горичка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katiasungarska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 227371
Постинги: 117
Коментари: 69
Гласове: 245
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031