Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 14:16 - БОЛЕСТИТЕ “ОБИЧАТ” ОПРЕДЕЛЕНИ ХАРАКТЕРИ
Автор: katiasungarska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Нека за малко забравим за вируси, бактерии, гъбички, холестероли, стрес. Да, те могат да ни разболеят. А може би не. Защото отдавна е известно, че повечето болести са психо-соматични. Което означава, че разболяването зависи не само от нашествениците, но и от типа нервна система, от характера на човека.

Може да ви се струва несериозно, но според психолозите за всяка физическа болест си има емоционална предпоставка. Например, когато детето често страда от болки в ушите.

Ушите в психологичен аспект представляват способността ни да чуваме света около нас. Болките в ушите са отражение на гняв и нежелание да се чува.

Най-честата причина за болни уши при децата са спорещите родители, кавги в семейството. Детето не иска да ги чува и подсъзнателно „изключва” ушите.

Грип. Боледуват тези, които робуват на общоприетите убеждения и имат отрицателна нагласа към живота. Характерни за тях са страхът и вярата в статистиката.

“Щом има епидемия от грип и е толкова заразен, непременно ще се разболея”.

Ако искате да сте здрави, не се поддавайте на масово разпространените убеждения и предразсъдъци. Ако постоянно повтаряте на детето “Внимавай да не се разболееш, има страшен грип”, най-вероятно наистина ще се разболее.

Болен стомах. Стомахът се свързва с асимилиране на храната (смилане) и идеите. Проблемите със стомаха говорят за страх от новото, ужас, неспособност да се асимилира новото. Децата, които трудно усвояват новите уроци, ги боли корем, други, когато постъпват в нов колектив, например в детската градина.

Астма. Задушаваща, стаена любов. Неспособност да дишаме за самите себе си. Безсилие, потиснат плач. Астма у малките деца – страх от живота, нежелание да са тук и сега. Изберете свободата, поемете живота в свои ръце, дишайте, не се задушавайте!

Кървене от носа. Носът преставлява оценка на човека за самия себе си. Кървенето от носа показва необходимост от признание и се наблюдава при тези, които имат чувството, че не ги забелязват. Те плачат за любов и ... wp.me/p1xFfv-nl



Тагове:   здраве,   психология,   грип,   болест,   деца,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katiasungarska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 228738
Постинги: 117
Коментари: 69
Гласове: 245
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930