Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2013 23:24 - Управлението на ГЕРБ ни върна стремително назад!
Автор: katiasungarska Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1616 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.05.2013 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това каза бившият депутат Иван Сунгарски в студиото на "В епицентъра" със Светла Петрова ВИДЕО
image

Напуснах политиката и ДСБ от първата година . Загубих симпатиите на Костов, защото публично му зададох въпроса : „Иване, можеш ли да направиш елитна, а не елитарна партия? Ако не можеш не се захващай!”. Той направи елитарна партия, а не елитна, каза Иван Сунгарски в студиото на „В епицентъра” със Светла Петрова. Според гостa България има нужда от съдържателен елит, за да я извади от дъното. „У нас има политици , които априори са човеколюбци и са готови да дадат нещо на политиката, а не да вземат от нея. Ситуацията показва ,че сме на средата , но това време ще дойде.” каза още гостът. Неговото желание е децата и внуците му да доживеят времето, в което страната ни ще намери своето място на икономическата и политическа карта , както бяхме в навечерието на Втората световна война.

„Аз работех върху себе си и опита си , за да има полза за моите сънародници. България ще тръгне напред, когато политическите сили разберат, че правата на гражданите имат голяма сила. „, каза още г-н Сунгарски. Не може да се скача на главата им и те да бъдат честни и да са примерни.Относно днешната ситуация и Мишо Миков той сподели,че са в приятелски отношения. Миков винаги си е градил име на честен човек. Беше министър на вътрешните работи и тогава единствено можеше да си позволи да не се удави в политиката.

 Хора с визия има във всички елементи на политическата палитра, те трябва да си подадат ръка в името на националното спасение, допълни той. За него най–страшното в политиката е да не намериш истински съмишленици в социален аспект. Няма скенер за личността в определни изкушения как ще реагира, а в политиката има много такива. „Имал съм наивните усещания от самото появяване на СДС, че това е реалната поява на комунизма, дори това ни връща назад. „, сподели още. Според него управлението на ГЕРБ ни върна стремително назад в политиката, защото имаше безпардонна арогантност и нисък коефициент на въздействие. Имаше определени хора сред тях , които се развиха, но повечето се върнаха назад с постъпването си в Парламента.

Не оръжието, а духът може да извади България от робството, затова казвам, че най-големите поражения на комунизма са в морален план, каза бившият депутат. Комунизмът роди принципа „Учи ,мама, за да не работиш!”. СДС беше създадено от креатури на комунизма , направено от полу - марксисти, а не от хора, които са съхранили родовата памет на България. Не са били хора, годни да създават идеи. В създателите на партията липсваше политическия ген, тези хора внимателно бяха хванати за носа още на кръглата маса и бяха поведени по пътя, който да превърне хората от комунистическата номенклатура в олигарси. Към тези хора интуитивно се присъединиха хора с потенциал, но после почнаха да се дърпат назад.

Аз съм единственият занаятчия, поканен в политиката. Видях хора, които са безкрайно стремящи се. Много е трудно да се намерят съмишленици, в момента имаме възможност за набор от съмишленици, категорично заяви Иван Сунгарски. За него е безкрайно необходимо да се излезе от първолинейната идеологизация ляво-дясно. Необходимо е радикално преразглеждане на тези две клишета и да се търси хора, които могат в името на просперитета на средния, нуждаещ се, страдащ българин.

Страданията от ежедневието и почтеността правят човека политик, а не дипломите и грамотите.
Хора, които се срамуват и избягват да се връщат в родните си места, защото са от село, не могат да намерят място. Комунизмът накара хората да се чувстват зле от това какво са всъщност. Ако тези два елемента липсват, нямаш шанс да ги добавиш в личносттана българина.

imageОтносно новата политическа ситуация в странта гостът във "В епицентъра" сподели, че в момента най-големият печеливш е Волен Сидеров, защото може да играе еднакво добре с едните и с другите. Мисля, че няма да има следващ парламент, където Волен да е с такъв голям брой депутати. До преди месеци партия ”Атака” беше с много нисък процент. В Пламен Орешарски има потенциал, той е професионалист и има потенциал да върши работата, която му се възлага. Има възможност да направи един добър екип и голяма доза самостоятелност в правенето му.

LIVE NEWS



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: katiasungarska
Категория: Лични дневници
Прочетен: 228838
Постинги: 117
Коментари: 69
Гласове: 245
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930